НАЧАЛО ВЕКА - Этнограмма НАЧАЛО ВЕКА - Формы времени
Главная
О группе
Фотоальбом
Музыка
Видео
Контакты
Ссылки
 
Фотоальбом   Фотоальбом   Фотоальбом
 

© 2005 – 2014, Начало Века


«НАЧАЛО ВЕКА» VKontakte  «НАЧАЛО ВЕКА» на Facebook  «НАЧАЛО ВЕКА» в ЖЖ  «НАЧАЛО ВЕКА» на YouTube  «НАЧАЛО ВЕКА» на Myspace.com  «Nachalo Veka» on Twitter  «НАЧАЛО ВЕКА» на сайте творческого сообщества Kroogi.com.    «НАЧАЛО ВЕКА» в iTunes Store 
Гостевая книга

Ваше имя
ICQ
E-mail
Город
Введите код,
указанный
на картинке

Ваш ответ на сообщение от AlbertBag
“Nitrates” may make you think of school chemistry lessons or fertilisers. They’re probably less likely to be something you’d associate with dinner.

If you do think of nitrates in the context of food, it is probably a negative image that comes to mind – in particular, perhaps, the recent call for nitrate and nitrite preservatives to be banned from bacon and ham because of potential cancer-causing effects.

But the relationship between dietary nitrates/nitrites and health is a lot more nuanced than merely saying “they’re bad for us”. For example, the high natural nitrate content of beetroot juice has been credited with lowering blood pressure and enhancing exercise performance. Nitrates are also the active ingredient in some medications for angina, a condition in which reduced blood flow causes chest pain.

_ttp://www.bbc.com/future/story/20190311-what-are-nitrates-in-food-side-effects